Miten kuljettaa helposti rikkoutuvat tavarat?

Muutto on vaikea tapahtuma, niin henkisesti kuin fyysisesti. Jos sen aikana rikkoontuu jokin tavara, vaikka se ei olisi kauhean arvokas, mutta tärkeä sinulle, stressi on taattu.

Sinulle tärkeiden tavaroiden pakkaus voi tapahtua kahdella eri tapaa:

  1. Voitte itse lajitella esineet laatikoihin, laukkuihin yms.
  2. Voit kutsua apuun muuttoapulaisen, eli antaa tämä tehtävä ammattilaiselle.

Joka tapauksessa seuraavien neuvojen tietäminen on sinulle tarpeellista.

Tärkeimmät säännöt helposti rikkoutuvien tavaroide kuljetuksessa:

  • Pakkausmateriaalin (esim laatikko) koko valitse esineen koon mukaan. Älä missään nimessä pakkaa laatikkoa yli, se voi vahingoittaa sen sisällön.
  • Tavarat on oltava pakattuna tiheesti. Esineiden välille on hyvä laittaa jotain pehmeetä. Ei ole suositeltavaa käyttää sanomalehteä, sillä se voi jättää jälkiä.
  • Käytä laadukasta teippiä, älä säästä siinä. Pahvilaatikot voi käydä teipillä muutaman kerran ympäri.
  • Helposti rikkoutuvat esineet täytyy laittaa pakkauksen keskelle ja hyvä olisi käärii ne johonkin pehmeään ennen sitä.
  • Merkitse näkyvästi ja selvästi että laatikossa on helposti rikkoutuvia esineitä, jotta muuttomiehet ja muutkin huomaavat sen heti ja osaavat käyttäytyä sen mukaisesti. Olisi hyvä jos merkitset laatikkoon vielä mitä se sisältää (esim KRISTALLIKULHO)
  • Merkkaa laatikkoon varmasti pohja, jotta kukaan ei varmasti käännä sitä väärinpäin.
  • Kaiken maailman hillo- ja muut purkit, sekä pullot, erilaiset marinoidut asiat, kannattaa ympäriltä laittaa styroksilla ja vaikka teipillä.

Miten kuljettaa muita tavaroita?

Televisio

Ehdottomasti kannattaa suojataTV:n kulmat ja näyttö. On suositeltavaa näytön puolelle kiinnittää pahvi ja kiertää muutama kerron ilmakuplakemulla.

Peilit ja lasit

Kääritään paperiin, pahviin tai sanomalehteen ja kiinnitetään teipillä.

Kirjat

Muista että kirjat ja lehdet ovat tosi painavia. Älä siis lastaa niitä liikaa yhteen muuttolaatikkoon! Suuren painon takia muuttolaatikko voi mennä rikki ja kantaminen on työlästä. Jos laatikoita ei ole riittävästi niin kannattaa lajitella kirjat koon mukaan, laittaa jonkun paksumman pahvipaperin sisään, kääriä, kääriä vielä narulla ja kantaa niin. Muista kuitenkin että jos sidot narun liian kovaa kiinni niin lehdet ja kirjatkin voivat rikkoontua siinä. Tai sitten voit myös pyytää muuttofirmaa esim Paku24.fi tiimiä pyytämään heitä tuomaan sinulle lisää muuttolaatikoita.

Akvaario

Kalat pitää kuljettaa lämpimässä autossa. Ne ei saa joutua suureen lämpötilamuutokseen. Kaikista paras vaihtoehto olisi kuljettaa akvaario ja kalat henkilöautolla. Vesi jossa kalat kuljetetaan, täytyy ottaa akvaariosta, sillä kaloja ei saa laittaa veteen mikä on otettu muualta.

Itse akvaario kääritään pahviin, kiinnitetään leveällä teipillä ja vasta tämän jälkeen kääritään ilmakuplakelmuun, joka myös kiinnitetään teipillä.

Tietokone

Ennen kuin pakkaat oman henkilökohtaisen tietokoneen, suosittelemme Paku24.fi tiimin kanssa, että siirrät kaikki tärkeät tiedostot esim usb-tikulle. Näyttö tulee paketoida samalla tavalla kuin Tv.

Jos muutto tapahtuu talvella tai kylmänä vuode aikana niin ennen kuin uudessa paikassa laitat tietokoneen päälle, odota hetki että se lämpenee huoneenlämpöiseksi.

Musiikkisoittimet

Paras vaihtoehto musiikkisoittimien kuljettamiseksi olisi niiden omat kotelot. Koteloiden suojaamiseksi taas käytetään yleensä ilmakuplakelmua. Jos muutto tapahtuu talvella niin soittimet täytyy kietoo esim huovalla yms.

Suurien muusiikkisoittimien (kuten piano) kuljetus kannattaa ehdottomasti luottaa ammattilaisille muuttoyrityksille. Muista myös, vaikka kuinka hyvin kuljetus olisi onnistunut, piano täytyy virittää uudelleen joka tapauksessa!

Taulut

Taulujen kuljetuksessa käytä ilmakuplakelmua. Kääri taulu siihen 2-3 kerrokseen ja teippaa kiinni. Jos taululla on kipsikehys, niin kannattaa kiertää se maalariteippiin ja sitten vasta kelmuun.

Kattokruunut ja -lamput

Nämän kannattaa kääriä ilmakuplateippiin ja sen jälkeen sijoittaa muuttolaatikkoon (pahviseen). Joskus, jos on mahdollisuus, lamppuna kuljetetaan niin pahvilaatikossa että se täytetään polypropeenillä.

Kasvit

Kun kuljetat kasveja, joudut ottamaan huomioon lämpötilamuutoksen.

Jotta pakata suuret ja korkeat kasvit, liimaa teipin avulla pahvista oikean kokoinen laatikko kasville. Sijoita kasvi sinne sisälle ja kääri kelmulla. Pienten kasvien kuljettamiseen voi käyttää valmiita pieniä laatikoita. Jos sijoitat yhteen laatikkoon enemmän kuin yhden kasvin niin erota ne toisistaan pahvilla, jotta ruukut ei menisi rikki jne.

Sen jälkeen kun olet pakannut valmiiksi kaikki muuttolaatikot, aseta ne riviin. Ei ole suositeltavaa laittaa laatikoita toinen toisensa päälle. Jos tilaat suuren muuttoauton, niin lastaa laatikot sinne niin että pakuun menee helposti rikkoutuvat laatikot vasta viimeisenä!
On todella tärkeää että laatikot varmistetaan muuttoautossa kiinni, jotta ne ei ajelisi tavaratilaa ympäri kuljetuksen aikana.
Kun olette määränpäässä ja lastaatte muuttoautosta tavaroita pois. Siirrä laatikot, joissa on helposti rikkoutuvat esineet, heti sivuun.

Jos muutto kestää enemmän kuin yksi päivää ja sinulla on aikaa, niin on parempi jos viet helposti rikkoutuvat muuttolaatikot vähitellen ja etukäteen henkilöautolla paikalle.

Muista aina että paras tapa kuljettaa, varsinkin arvokkaita tavaroita, on ammattilaisen muuttofirman avulla!

Jos teidän muuton järjestää laadukas muuttoyritys niin he ottavat omille niskoille myös tavaroiden pakkaamisen. Tietenkin voitte pakata tavalliset tavarat, kuten vaatteet, kirjat, kengät ja liinavaatteet itse, mutta helposti rikkoutuvat ja arvokkaat tavarat kannattaa jättää muuttomiesten huoleksi. Lisäksi monet muuttoyritykset kieltäytyvät kuljettamasta omalla vastuulla tällaisia tavaroita jos olette pakanneet ne itse.

Erityistä huomiota tarvitsee antiikin kuljetus, sillä sen pakkaaminen on todella tarkkaa hommaa. Suosittelemme Paku24.fi tiimin kanssa, ennen todella arvokkaiden esineiden kuljetusta kannattaa hankkia tavaroille vakuutus Paku24 lainmukainen vastuu siirrettävälle irtaimistolle perustuu Tiekuljetussopimuslakiin. Kun Paku24 on vastuussa vahingosta, korvaus voi olla enintään 20€/kg kotimaankuljetuksissa.

Ottakaa meihin yhteyttä, autamme teitä mielellämme.