Tavaroiden pakkaaminen

Annamme Paku24.fi tiimin kanssa vielä muutaman neuvon koskien tavaroiden pakkaamista muuttoa varten.

Älä venytä tavaroiden pakkaamista viimeiseen päivään, aloittakaa tämä etukäteen!

Saatatte kuulla joistain näistä neuvoista ensimmäistä kertaa ja ne saattavat tulla tarpeen!

 • Valmistelkaa jo valmiiksi jälleen kerran tarvittavat esineet: muuttolaatikot, teippi, tussit, merkinnät. Nämä kaikki on hyvä etsiä lähistölle valmiiksi, ennen muuttopakkaamista. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kesken pakkauksen keskeyttää omat hommat ja juosta hakemaan unohtuneita tavaroita (erityisesti kaupasta), ilman joita ei pysty jatkamaan pakkaamista. Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, yksi muuttolaatikko ei saisi painaa enemmän kuin 20-23 kg. Painavimmat esineet on hyvä laittaa laatikon pohjalle. Laatikossa muodustuneet raot ja välit kannattaa täyttää sukilla, huiveilla, liinoilla ym pienillä pehmeillä kankailla, mutta katsokaa että parilliset esim sukat päätyvät yhteen muuttolaatikkoon!
 • Tarkistakaa että kaikki laatikot sulkeutuvat kunnolla, niin että ne voi sulkemisen jälkeen teipata kunnolla ja tasaisesti kiinni. Jos täytät muuttolaatikon yli ja laitat sinne liikaa tavaraa, riskeeraat tavaroiden ehjyydellä.
 • Pienet esineet, jotka katoo helposti, kerää ensin pieneen pussiin tai laatikkoon, sulje kunnolla ja vasta sen jälkeen laita isompaan muuttolaatikkoon. Muista aina merkitä kaikki laatikot, pienet, sekä suuret!
  Jos sinun täytyy kuljettaa nesteitä pulloissa, niin joko aseta ne kannelliseen astiaan, josta nesteet ei voi valua ulos tai teippaa kunnolla korkin ympäriltä esim teipillä. Tämän jälkeen laita ne muovipussiin ja muovipussit kiinni kunnolla. Vasta tämän jälkeen siirrä ne muuttolaatikkoon. Nämä laatikot täytyy merkitä että niissä on nesteitä ja rikkoontuvia esineitä. Merkitse myös nuolella, missä on pohja.
  Jos palkkaat muuttofirman, niin tee lista kaikista laatikoista ja niiden sisällöstä. Säästä tämä lista muuton loppuun asti. Jos kuljetuksen aikana hukkuu tai hävii jotain niin tiedät mikä laatikko on kadonnut ja mitä siellä oli sisällä.
  Älä unohda pakata kunnolla yhteen paikkaan kaikki pienet osat huonekaluista, jotka joudut ottamaan pois. Älä myöskään unohda merkitä kaikki pussit ja laatikot, joihin laitat nämä osat. Älä laita eri huonekalujen osia samaan pussiin, jotta ne ei menisi sekaisin. Merkitse jokaiseen pussiin, mihin kyseiset osat kuuluvat. Tämä helpottaa uudessa paikassa. Nämä pussit voi myös kuljettaa esim oman auton takakontissa.
 • Älä käytä pakkausmateriaalina läpinäkyviä hedelmäpusseja. Kyseiset pussit ovat todella ohuet ja rikkoontuu helposti.
  Muuttofirmat ei muuten myöskään tykkää tällaisesta pakkaus tavasta. Ainut plussa kuljettaa vaatteita isoissa muovipusseissa on se että niillä voi, niiden pehmeyden takia, täyttää huonekalujen ja laatikoiden välit, säästäen samalla tilaa. Miettikää kuitenkin kahdesti, kannattaako riiskeerata vaatteilla ja pakata niitä muovipusseihin.
 • Muuttoa helpottaa myös se jos annat jokaiselle perheenjäsenelle ikäänkuin tehtävän. Tämä nopeuttaa muuttoa huomattavasti ja myös lisää yhteishenkeä.


Suunnittele ja toteuta muutto ajoissa, niin onnistut tekemään sen oikeaksi päiväksi.