Ongelmaton muutto

Muuttoa voi verrata joskus kauhutarinaan. Täytyy kerätä kaikki omat tavarat, rikkomatta, tiputtamatta ja kadottamatta mitään. Kuten yleensä tapahtuu, kesken kaiken loppuu muuttolaatikot ja pussit, joihin täytyy kerätä tavarat. Tämän lisäksi mystisesti ja jäljittä katoaa, työkalut, joita tarvitset esim huonekalujen purkamiseen, tussit joilla halusit merkata muuttolaatikot.

Jotta säästäisit maksimaalisesti omia voimia, hermoja ja aikaa, sinun täytyy lähestyä vakavasti muuton suunnittelua ja tavaroiden pakkaamista. Vaikka aikaa ei millään riittäisi, yritä kuitenkin kirjoittaa kaksi listaa. Ensimmäisen listan täytyy sisältää kaikkien tavaroifen luettelon, jotka sinun täytyy kuljettaa (astiat, vaatteet, elektroniikka jne.). Toiseen listaan täytyy kirjoittaa kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä muuttoon liittyen (varata muuttoauto, palkata muuttomies, asiakirjojen valmistelu, tärkeät puhelut jne.).

Pakkausmateriaalien ja -tapojen lisäksi sinun on valmistauduttava päättämään, minkä muuttofirman palveluita aijot käyttää. Ota yhteyttä valitsemaasi (esim. Paku24.fi) ja kysele heidän muuttopalveluista sekä edullisista hinnoista, mahdollisesti tarjouksista ja muuttomiehistä/kantoapulaisista.

Valitse vain testattu muuttofirma, joiden palveluita on lähipiiristäsi joku jo käyttänyt. Kirjoita varmasti lista tavaroista, joita muuttofirma kuljettaa. Näin vältät turhaa rahankulua ja stressiä. Esim jos muuttofirman takia menee rikki tai katoo jokin esine tai huonekalu. Muuttoauton lisäksi saatat tarvita muuttomirdtä/kantoapulaista, joka auttoo esim painavien esineiden kantamisessa.

Helposti rikkoutuvat tavarat pakataan kahteen kerrokseen paperia tai sanomalehteä. Vasta kun kaikki esineet on kääritty paperiin, voi alkaa siirtää niitä muuttolaatikoihin. Tietysti painavammat esineet pohjalle.

Harvoin muutto onnistuu ongelmitta, joten sinun päämääräsi on että koko prosessi olisi jatkuvasti kontrollin alla. Vain siten onnistutte saapumaan määränpäähän mahdollisimman pienin menetyksin, niin materiaalisin kuin myös omien hermojen ja ajan.