Neuvoja muuton organisointiin

Vihdoin muutto, onneksi olkoon!

Mutta epäröimättä, muutto on stressaavaa ja huomattava muutos sinun jokapäiväiseen elämään. Meidän tottumukset, jokapäiväiset asiat, ne kaikki määrittää meille tavallisen elämän ja nyt se kaikki kääntyy ylösalaisin.

Muuton organisointi ei kyllä ole kaikista helpointa hommaa. Sinä voit kuitenkin välttää stressiä ja monia epämiellyttäviä asioita muuttoon liittyen, jos teet sen oikein. Yrittäkää seurata meidän muutamaa yksinkertaista neuvoa, jotka on testattu henkilökohtaisesti Paku24.fi:n nahalla!

Viritä muistio

Vaikka et käyttäisi yleensä muistiota kotona tai toimistossa, muuton ajaksi sellainen kannattaa hankkia. Vihkosessa täytyy olla paljon sivuja, jokaiselle päivälle eri sivu. Lisäksi tarpeeseen tulee käyntikorttikotelo, josta saa helposti ja nopeasti tarvittavan numeron. Kannattaa kerätä yhteen paikkaan kaikki numerot, jotka on jotenkin ollut tekemisissä sinun muuttosi kanssa – muuttoautot, muuttomiehet, muuttopalvelun tarjoajat, sähkömiehet, putkimiehet jne. Kaikista kiireisimpinä päivinä joudut tekemään jo niinkin kiireen keskellä, kiireisiä puheluita ja käyntikorttikotelo auttaa sinua huomattavasti, jotta löytäisit oikean numeron nopeasti. Tämän lisäksi nämä tiedot voivat olla avuksi myöhemmin esim. Ystävillesi. Elikkä muistiosta on apua ennen ja muuton jälkeen. Kannattaa ehdottomasti pitää jossain lähettyvillä numeroluetteloa, vielä muuton jälkeenkin, koska koskaan ei tiedä minkälaiset ongelmat voivat tulla vastaan.

Mitä enemmän merkintöjä, sitä parempi

Ammattilaiset ekspertit muuton organisoinnista suosittelevat usein käyttämään hyödyksi monimutkaisia järjestelmiä, joissa täytyy tehdä inventaario, erivärisiä merkintöjä ja lukuisia kaiken maailman yksityiskohtia. Mutta me täällä Paku24:llä tiedämme mihin johtavat kyseiset tavat, jos niitä käyttää itsenäisesti. 243 laatikkoa, jossa on merkintä huonolla käsialalla ‘’muuta’’, joka on kirjoitettu puoliksi kuivuneella tussilla. Tällaisen laatikon edessä tulee viettää monta tuntia, uudella paikalla, mietiskellen, mitäköhän sen sisällä on.

Niitä varten, jotka valtaavat tietokoneen, on helppo ratkaisu, mikä takaa sen että kaikki laatikot päätyy niille tarkoitettuun paikkaan esim. Muuttomiehen vietynä. Nämä ihmiset ei joudu stressaantuneena ratkomaan ongelmia tussien kanssa, jotka jostain syystä katoavat aina kaikista huonompana hetkenä.

Tulosta siis merkintöjä, paljon merkintöjä, satoja merkintöjä, ja tietokoneella kirjoitettuna. Toistamme koko Paku24.fi tiimin kanssa uudestaan: Mitä enemmän merkintöjä, sitä parempi! Lisäksi voi myös ostaa jo valmiiksi kirjoitetut, kaikista tavallisimmat, jotka sopivat teille tarrat. Helpointa kuitenkin kirjoittaa tietokoneella ja sitten tulostaa kymmenittäin jokaiseen huoneeseen, merkintöjä, jotka vain täytyy lätkästä jokaiseen pahvilaatikkoon.

  • Keittiö
  • Olohuone
  • Makuuhuone
  • Lastenhuone
  • Suihku/Vessa
  • Vaatekomero

Elikkä lastatkaaa printteriin paperia ja sillä aikaa kun se tulostaa sinun merkintöjäsi, voit soittaa vaikka jonkun hyödyllisen puhelun. Seuraava askeleesi on liimata merkintä muuttavaan laatikkoon.

Tämä on helppoa. Jaa vain vino pino merkintöjä jokaiseen huoneeseen tai jokaiselle joka aikoo pakata laatikoita. Heti kun laatikko on täynnä ja suljettu, liimaa siihen merkintä, ylös vasempaan kulmaan, jokaiselle sivulle.

Kyllä, usko pois kaikista paras paikka merkinnälle on vasen yläkulma. Tämä on alue, johon ihmiset katsovat ensimmäisenä. Ja tärkeää, että merkinnät olisi sijoitettu jokaiselle sivulle, eli neljä merkintää per muuttolaatikko. Ei – tämä ei ole liikaa. Sanot vielä kiitos itsellesi (ja meille Paku24.fi:ssä) tästä, uudessa kodissasi. Sillä et joudu joka kerta muuton jälkeen nostamaan muuttolaatikkoa ja kääntämään sitä, jotta löytäisit sivun, johon merkintä on liimattu. Et myöskään joudu siirtämään jokaista muuttolaatikkoa, jotta löytäisit oikean. Vain yksi pilke ja tiedät heti minne täytyy viedä kyseinen muuttolaatikko, keittiöön vai lastenhuoneeseen.

Sitä varten että muuttomies tai ystäväsi/sukulaisesi, jotka ovat muutossa apuna, tietäisivät muutossa, missä on lasten- tai makuuhuone, voit helposti liimata jokaiseen oveen saman merkinnän, jonka tulostit aikaisemmin muuttolaatikoihin.

Jos päätät jättää muutaman muuttolaatikon myöhemmäksi, niin kannattaa jättää se paikkaan mikä ei ole kauhean kaukana sen päämäärästä.

Pakkaa tavarat, joita tulet tarvitsemaan varmasti, vasta viimeisenä

Paku2.fi:n tiimi suosittelee luomaan muuttolaatikko, jossa on kerätty tavaroita, joita tulet tarvitsemaan ‘’ensiapuna’’ esim. Peitot, tyynyt, lääkkeet, herätyskello, kahvikone, lapsen unilelu, ilman mitä hän ei pysty nukahtamaan. Merkitse kyseinen laatikko, niin että tiedät, mistä laatikosta on kysymys tai esim punaisella, jotta sen tunnistaisi helposti tarpeen sattuessa. Lastaa itse tai pyydä muuttomiestä lastaamaan kyseinen laatikko vasta viimeisenä muuttoautoon, jotta muuton jälkeen tämä laatikko pääsisi ensimmäisenä uuteen kotiisi.

Muista että ensiapu-laatikossa täytyy olla tavaroita, joita juuri sinun perheesi tulee tarvitsemaan ensimmäisenä päivänä muuton jälkeen , uudessa kodissanne. Tavat, joita ilman teidän perhe ei tule pärjäämään. Mahdolisesti se on kannettava tietokone tai Teddy-karhu. Mutta älä unohda myöskään muroista, lapselle aamupalaksi!

Älä kuitenkaan pysähdy tähän yhteen muuttolaatikkoon! On täysin mahdollista että lapsesi ei pidä ajatuksesta, että televisio tai laatikko heidän lempi pelien kanssa on muuttoautossa kaikista taaimpana, ja tulee sieltä viimeisimpänä ulos. Entä pesuaineet ja pölynimuri? Entä työkalut huonekalujen kokoomiseen? Miettikää, mitä vielä saatatte tarvita muuton alkuvaiheessa, uudessa kodissa ja pakatkaa myös nämä muuttolaatikot pakuun viimeisimpinä.

Yleinen sääntö muuton yhteydessä siis, lastaa muuttoautoon kaikista tärkeimmät tavarat viimeisimpinä!

Säästä seikkailunhalu

Jos olemme rehellisiä, niin naisille muuttoprosessi on paljon vaikeampi kuin miehille. Miehet (antakoot he meille anteeksi) katsovat muuttoa yleensä rahallisella silmällä, muuttoautojen ja -palveluiden hinnat jne. Naisille taas muutto tarkoittaa uusien huolien ja kysymysten lisääntymistä. Tykkäävätkö lapset uusista naapureista ja toistepäin? Miten murrosikäinen nuori omaksuu uuden alueen ja ihmiset? Muutossahan ei ole kysymys vain uudesta asunnosta vaan myös uudesta koulusta, uudet lääkärit ja eläinlääkärit, uudet puistot ja lasten leikkikentät. Mahdollisesti jopa uusi työpaikka. Muuton kanssa, muutamme lukuisia asioita tottuneessa elämässämme ja tämä kaikki tulee miettiä, ymmärtää ja verrata.

Toisaalta taas olemmeko pohtineet, minkälaisia uusia mahdollisuuksia meidän edessä avaa muutto? Monille meistä, jotka elävät joka päivä kiireessä, muutto on mahdollisuus pysähtyä hetkeksi, katsoa taakse, analysoida eletty elämä ja mahdollisesti muuttaa siinä jotain ,sekä aloittaa uusi sivu.

Kuka meistä ei ole katunut, sitä että arkipäiväiset asiamme, olkoon ne lasten harrastukseen vienti tai ruokakaupassa käynti, vievät niin paljon aikaa ja voimia elämässämme. Muuton yhteydessä tasapainoitamme elämämme. Ikään kuin avautuu uusi sivu, johon voimme kirjoittaa kaiken mitä haluamme.