Miten valmistella vaatteet muuttoa varten?

Vaatekaappi on sellainen paikka, joka jostain syystä halutaan aina unohtaa. Päivästä päivään me lisätään ja heitetään sinne jotain ja suljemme nopeasti oven kiinni toivossa että joskus tulee vielä se kaunis päivä, jolloin siivoamme sen.

Nyt tuleekin se kaunis päivä!

Suunnittelette muuttoa ja joudutte avaamaan tämän kyseisen oven, sekä katsomaan mitä kaikkea sinne on varastoitu.
Mitä tarvitsemme:

 • Muuttolaatikot
 • Merkinnät laatikoihin (tai tussi)
 • Teippi
 • Pesuaineet ja -välineet
 • Roskapussit
 • Paljon itsehillintää

Suunnitelma:

 1. Ota kaapista kaikki ulos. Älä tässä vaiheessa vielä siivoa mitään. Ota vain sisältö kokonaisuudessaan keskellä huonetta.
 2. Nyt kun koko sisältö on kaapista ulkona, ota siivousvälineet ja pese koko kaappi sisältä.
 3. Nyt kun kaappi on puhdas ja tunnette miten pölyn haju on poissa, voitte alkaa siivoamaan sen sisältöä. Aluksi jakakaa sisältö kahteen osaan, mitä tulen käyttämään ja mitä en. Seuraavaksi osa mitä et tule käyttämään. Sen voi jakaa vielä kahteen osaan, mitä voi myydä ja mitä annan ilmatteeksi pois.
 4. Nämä kaksi viimeistä osaa voi nyt siirtää muuttolaatikoihin, niin että ne ei olisi tiellä.
 5. Katso uudestaan sitä kaikkea mitä päätit jättää itsellesi. Oletko ihan varma että tulet käyttämään niitä? Jos epäröit, niin siirrä ne äsken muodostuneisiin muuttolaatikoihin. Vaatteet, jotka jää sinulle tulee nyt luokitella sen mukaan minkä näät parhaaksi, ja siirtää omiin muuttolaatikoihin. Jokainen muuttolaatikko tulee nimetä sisällön mukaan.
 6. On helpompaa käyttää vaatteita varten isoja muuttolaatikoita, joihin voi säilöö paljon vaatteita kerralla. Vaatteet kannattaa viikata, se helpottaa myöhemmässä vaiheessa. Myös vaatteoden jättäminen henkareihin helpottaa uudessa asunnossa prosessia. Huomaa kuitenkin että vaatteetkin painavat, joten älä laita liian paljon yhteen muuttolaatikkoon. Pahvisen muuttolaatikon voi helposti kuljettaa ongelmitta, jos sisältö ei ole yli 20 kg.

Vielä muutama neuvo:

 1. Päättääksesi, käytätkö jotain tiettyä vaatetta vielä vai tuleeko se jättää pois, kysy itseltäsi: kuinka usein olen käyttänyt tätä kuluneen vuoden aikana? Jos vähemmän kuin kaksi kertaa, niin on aika kierrättää se eteenpäin.
 2. Vaatteen jonka päätit kierrättää ja joka on vielä hyvässä kunnossa, voi myydä tai antaa hyväntekeväisyyteen. Mutta jos vaate on jo kulahtanut älä vaivaa päätäsi sillä, että kenelle sen antaa, heitä roskiin. Vaikka sillä voisikin vielä pestä lattiat.
 3. Jos laatikosta mitkä annatte ilmaiseksi pois, löytyy vaatteita, jotka on kuluvan kauden muotia, voitte yrittää myös myydä ne. Loppuen lopuksi on lukuisia kirpputoreja yms.!