Miten pesukone pitää kuljettaa?

Tulet törmäämään muuton aikana myös pesukoneen kuljettamiseen. Pesukoneen kuljetus ei ole sama kuin muiden suurien kodinkoneiden kuljetus. Syntyy paljon kysymyksiä: voiko pesukonetta kuljettaa kyljellään? Onko kuljetus mahdollinen pakkaamattomana? Voiko kuljetusta suorittaa ilman lisätarvikkeita? Jne. Me yhdessä Paku24.fi tiimin kanssa yritämme vastata näihin kysymyksiin tässä osiossa.

Miten valmistella pesukone muuttoa varten? Ennen kuljetusta olisi hyvä pakata pesukone sen alkuperäiseen pakkaukseen ja yhdelle sivulle sijoittaa laatikkoon pehmeää materiaalia. Usein ei kuitenkaan alkuperäistä pakkausta ole tallella, joten kuljetuksen yhteydessä täytyy improvisoida. Pesukoneen kuljetuksen suunnittelussa täytyy tehdä ennen kaikkea seuraavat asiat:

Irroita pesukone sähkö- ja vesiyhteyksistä. Ensisilmäyksellä tämä neuvo tuntuu nairettavalta, mutta Paku24.fi kokemuksella on monta  tapausta, jossa on unohdettu irroittaa yksi tai useampi letku kuljetuksen alettua. Joskus myös jopa yksinkertaisesti sähköjohto. Silloin muuttomiehemme ovat tehneet tämän itse. Jos näitä yhteyksiä ei irroita ajoissa, on selvää mitä voi tapahtua.

Tyhjennä pesukone jääneestä sinne nesteestä. Vesi jää esim. letkuihin, putkiloihin ja tämä voi tuoda epämukavuuksia kuljetuksen yhteydessä.

Pakkaa irtaimisto ja kaikki avautuvat osat niin ettei ne häiritse muuton ja kuljetuksen yhteydessä.

Liimaa teipillä kaikki terävät osat, sekä kulmat, jotta välttää mahdolliset traumat kuljetuksen yhteydessä.

Myös pesurumpu täytyy kiinnittää turvallisesti. Paras tapa on kuljetuspultit, jotka kiinnitetään pesukoneen takaosasta.