Miten kuljettaa kissa oikein?

Jos olet muuttamassa kissan kanssa, niin suosittelemme lukemaan tämän osion.

Neuvot jotka kirjoitamme täällä, auttavat teitä välttämään mahdolliset hankaluudet ja epämukavuudet

Kun kissan omistaja on lähdössä matkalle lemmikkinsä kanssa, hän aina hermoilee siitä, ettei tapahtuisi mitään.

Ennen kuin lähdet matkaan lemmikkisi kanssa, valmistelkaa kaikki tarvittava ja miettikää läpi koko matka. Minne tahansa matkustaisitkaan, millä tahansa kulkuneuvolla, sinun on ensin hankittava kantokoppa. Älkää luottako, että pärjäätte tavallisen laukun tai laatikon kanssa, sillä kissat ovat itsenäisiä eläimiä ja voivat helposti karata. Joten ei kannata miettiä rahallisesti tätä tilannetta, vaan ostaa yhden kerran kunnollinen kantokoppa, jota tulet varmasti tarvitsemaan myös jatkossa. Kaikista parhain vaihtoehto on muovinen, jossa on metallinen ovi. Siis kantokoppa, mikä on suunniteltu juuri kissojen kuljettamiseksi ja mikä on valmistettu laadukkaasta muovista. Suosittelemme Paku24.fi tiimin kanssa ottamaan kantokoppa nimenomaan metallioven kanssa, sillä se on tarkistetusti kestävämpi kuin muoviovi.

Tänä päivänä on yleistyneet kantokopan sijaan laukut, mitkä on tehty tukevasta, sadenkestävästä materiaalista, vetoketjulla. Viimeisimmät ovat kyllä paljon kevyempiä ja mukavampia, mutta pikemmin ihmiselle kuin kissalle: kesäisin niissä ei ole ilmaa, kissat voivat avata vetoketjun. Suosittelisimme tällaisia laukkuja pienille kissanpennuille, mutta emme aikuisia, painavia kissoja varten.


On suositeltavaa että kissa ei saa ruokaa ennen matkustamista, mutta jos matka on pitkä (yli 10 tuntia) niin ruokaa, mikä ei pilaannu matkan aikana, voi ottaa myös mukaan. Vettä ja paperia on hyvä ottaa myös mukaan.


Autossa matkustaminen kissan kanssa

Älä riskeeraa ja päästä kissaa vapaaksi autossa. Tämä on todella vaarallista: kissa voi hypätä ikkunasta tai muutenkin tuottaa paljon harmia (kokemuksellame on kissa, joka päästettiin autossa vapaaksi ja aiheutti melkein autokolarin. Pelästyttyään jotain, kissa piiloutui jarrun alle, eikä suostunut menemään sieltä pois!).

Elikkä kissa matkustaa vain kantokopassa, metallisella ovella.

Ja vielä yksi neuvo -koppaan kannattaa valita kaksi peitettä, talvi ja kesä ajaksi, tummasta kankaasta. Kissa tuntee olonsa paljon turvallisemmaksi pimeessä kopassa.

Älä missään tapauksessa jätä kissaa yksin autoon, varsinkaa kesällä, sillä lemmikki voi saada lämpöhalvauksen. Ajon aikana tarkista, ettei kissalle tuule, sillä kissa voi vilustua niin.


Kissan voi ottaa kantokopasta pois vain ääritapauksessa ja silloinkin täytyy olla todella varovainen. Jotkut kissat hermostuvat kopassa, ääntelevät ja raapivat ovea. Suurin virhe tällaisessa tapauksessa on ottaa nämä asiat huomioon, sillä kissasi odottaa juuri sellaista reaktiota: avaat oven ja kissa pääsee vapauteen. Tämän jälkeen on paljon vaikeampaa saada kissa takaisin koppaan.

Kestä ja älä ota huomioon kissaa tässä tilanteessa, älä avaa koppaa. Yleensä kissa rauhottuu muutaman minuutin kuluttua. On kuitenkin tärkeää tietää hetki, jolloin kissan on pakko päästä tekemään hätänsä.

Jotkut omistajat kysyvät usein, voiko kissalle antaa rauhoittavia aineita ennen matkaa? Tähän kysymykseen teille voi vastata ainoastaan eläinlääkäri, mutta jotkut rauhoittavat madaltavat verenpainetta, mikä on vaarallista lentämisen aikana.

Toivomme Paku24.fi tiimin kanssa että onnistuimme auttamaan teitä, ja että matka kissanne kanssa olisi miellyttävä, sekä sujuisi ongelmitta.

Toivomme teille mukavaa matkaa!