Miten kuljettaa akvaario oikein?

Jos teillä on edessä muutto, niin sen kanssa syntyy varmasti myös kysymys – miten kuljettaa akvaario?

Muutama neuvo liittyen akvaarion kuljetukseen:

Jokainen akvaarion omistaja tietää, että akvaarion sisällön paikkaan paneminen jne vaatii erittäin paljon aikaa ja voimia, jotta siitä saisi erinomaisen huoneen kaunistajan. Miten kuljettaa akvaario kalojen kanssa niin että kuljetus vaikuttaisi mahdollisimman vähän akvaarion sisustukseen ja sen asukkaisiin?

Ensimmäinen sääntö: missään nimessä ei saa kuljettaa akvaariota niin että kalat jäisi sen sisään, sillä siten voi vahingoittaa niin akvaariota kuin myös kaloja. Akvaariosta tulee vettä ulos kuljetuksen aikana. Seinät ja saumat ei välttämättä kestä sitä. Pahimmassa tapauksessa akvaario voi jopa mennä rikki.

Ennen kuin pakkaat akvaarion kuljetusta varten, sinun täytyy:

Purkaa se.
Sulkee kaikki laitteet.
Poistaa kaikki koriste-esineet (kivet, hiekka, linnat jne…).

Miten kuljettaa akvaario, jossa on kasvit?

Aluksi täytyy puhdistaa akvaario. Levien ja muiden kasvien juuret täytyy säilyttää kosteina. Ne voi kuljettaa esim pusseissa, johon on sijoitettu pieni määrä vettä. Älä kuitenkaan laita kasveja kokonaan veteen, vain juuret. Lämmittimet, pumput yms täytyy pakkaa huolellisesti.

Ennen kuin kuljetat akvaariota, se täytyy paketoida omaan oikean kokoiseen pahvilaatikkoon. Ennen kuin sijoitat akvaarion laatikkoon, sen seinämät täytyy suojata esim styroksilla ja kiinnittää kaikki teipillä. Pieneen akvaarioon voi laittaa sisälle paperia ja kääriä se ilmakuplakelmuun, näin takaat akvaarion seinämille turvallisen kuljetuksen.

Miten pakata suuri kokoinen akvaario muuttoa varten?
Suurien akvaarioiden, joiden tilavuus on yli 300 litraa, kuljetus vaatii erityisiä tietoja ja kokemuksia. Suuria akvaarioita, joiden tilavuus on yli 500 litraa, voi kantaa vain pohjasta pitäen ja mielellään koskettamatta seiniä ollenkaan. Parasta on kuitenkin jos tällaisen homman luottaa asiantuntijoille. Jos päätätte palkata muuttofirman niin ilmoittakaa tilauksenne yhteydessä, akvaarion tilavuus. Voitte katsoa varauskalenteriamme Paku24.fi sivulta.

Miten toimia kalojen kanssa kuljetuksen aikana?
Kun mietit, miten kuljettaa suuri akvaario niin on myös ajateltava, miten kuljetat turvallisesti sen asukkaat. Suositeltavaa on käyttää läpinäkyviä kapasiteettejä, joissa ei ole teräviä kulmia: niistä on helpompi kontrolloida lemmikkien kunto.

Kylmävetiset kalat kestää kuljetuksen paremmin talvella, lämminvetiset – kesällä. Veden lämpötila ei joka tapauksessa saa ylittää tai alittaa määrättyä:

12-18°C – kylmävetiset

23-29°C – lämminvetiset

1 litra vettä – enentään 10 kalaa, jotka on enintään 2cm.

Kalat kestää kuljetuksen parhaiten pimeässä, joten on hyvä peittää läpinäkyvät kapasiteetit pimentävällä kankaalla. Tämän toimen avulla, kalat tarvitsevat vähemmän happea ja vähentää aineenvaihduntaa. Talvella kapasiteetti täytyy suojata, jotta se ei jäätyisi ja kesällä päinvastoin jäähdyttää, esim laittamalla jäätä yms.

Hyödyllisiä vinkkejä:

Vuorokausi enne muuttoa, lopeta kalojen ruokkiminen (älä myöskään ruoki niitä matkan aikana).

2-3 tuntia ennen muuttoa, siirrä kalat raikkaaseen veteen, jonka lämpötila on 2-3 astetta tottuneesta matalampi. Tämä lisää peristaltiikkaa ja nopeuttaa mahalaukun tyhjenemistä.

Siirrä kalat kuljetusastiaan vasta juuri ennen muuttoa.

Mitä tehdä kuljetuksen jälkeen?

Nyt te tiedätte miten kuljettaa 250 litrainen tai jopa isompi akvaario. Myös akvaarion asettaminen uudessa paikassa oikein, on tärkeää. Täytyy pestä akvaario kunnolla ja täyttää se puoliksi vedellä ‘’vanhalla’’ vedellä ja vasta tämän jälkeen täyttää loppu tila puhtaalla vedellä.

Ennen kuin siirrät kalat akvaarioon, aseta astia kalojen kanssa, jossa kuljetit niitä, akvaarioon. Tämä edesauttaa sitä, että veden lämpötila tasoittuu. Kun kalat rauhoittuvat, kaada kolmososa vedestä, astiasta akvaarioon ja lisää kaloille vettä akvaariosta. Toista tämä 10-15 minuutin päästä uudestaan. Näin tasoitat lopullisesti veden kemikaalisen koostumuksen, sekä lämpötilan ja siirrät täysin turvallisesti kalat uuteen kotiin.

Lähettäkää meille tarjouspyyntö muuttoanne varten ja kuljetamme turvallisesti ja nopeasti tavaranne. Tarjouspyynnön voi jättää esim sähköpostilla varaukset@paku24.fi tai numeroon 0451797930. Voit myös tehdä varauksen itse nettisivuillamme paku24.fi