Huonekalujen valmistelu muuttoa varten

Pieni irtaimisto ja tavarat on pakattu ja nyt olette jääneet kaksin huonekalujen kanssa. Ei se mitään! Annamme muutaman neuvon miten saat purettua huonekalut.

  1. Ota kaikki sisähyllyt pois, myös lasiset. Saman kokoiset hyllyt herää kolmen kaupan ja teippaa kiinni. Älä yritä pakata 5-6 hyllyä yhteen, ne läjähtää muuton aikana.
  2. Ottakaa kaikista ovista kahvat pois ja kiinnitä ne takaisin sisäpuolelta.

Luulet että jos purat huonekalut niin se nopeuttaa muuttoa, mutta tämä ei pidä paikkansa! Kokemuksemme perusteella voimme kertoa että muuttomiehet suorittaa paljon nopeammin kun huonekaluja ei ole purettu. Kaikki kysymykset jotka teille tulee mieleen voi esittää asiakaspalveluumme Paku24.fi.
Jos olet kuitenkin päättänyt purkaa huonekalut niin käydään töihin. Purkamis vaiheessa tulee ilmi että homma on todella mielenkiintoista. Älä rentoudu! Ei kannata purkaa liian yksityiskohtaisesti, sillä se vie paljon aikaa!

Lastauksen ja purkauksen säännöt

Tavaroiden lastaus ja purkaus autosta on kaikista vastuullisinta hommaa koko muutossa. Väärä tavaroiden organisointi muuttoautossa voi aiheuttaa tavaroiden rikkoontumista ja pilaantumista sekä myös viedä turhan paljon tilaa.

Ensin lastataan suurikokoiset huonekalut. Esim kaapin takaseinä laitetaan lattialle ja työnnetään perälle. Kaapit lastataan ainoastaan pitkittäin auton kanssa, ei vaakasuorassa. Seuraava kaappi asetetaan edellisen kaappia vastaan takaseinällä ja niiden väliin laitetaan esim pahvia. Aina on hyvä laittaa suunnilleen saman kokoiset tavarat yhteen, että säästyisi tilaa, eikä jäisi tyhjiä aukkoja.

Huom! Jotta huonekalut ei pilaantuisi ja rikkoontuisi, ne on suojattava kunnolla, eikä ne saa hiertyä toisiinsa tai muuttoauton seiniin.

Lasit ja peilit kuljetetaan pystysuorassa, asettaen seisomaan ne sivulleen. Niitä vastaan ei tarvitse laittaa mitään muuta. Pienet ja kevyet muuttolaatikot voi laittaa huonekalujen päälle.

Pesukone laitetaan yleensä muuttoautoon viimeisenä laatikoiden kanssa, joissa on kirjat ja astiat.
Tavaroiden valmistelu muuttoa varten

Vaatteet pakataan tarkoituksenmukaisesti säkkeihin. Älä yritä täyttää pussia täysin täyteen, sillä vaatteet ryttääntyvät ja pussi tulee liian painavaksi ja voi mennä rikki. Henkarit pakataan erikseen laatikkoon.

Vaatteiden pakkauksen peruste on todella helppo. Laita samanlaiset vaatteet yhteen. Jos pakkaat kauluspaitoja, niin laita ne kaikki yhteen ja taita puoliksi, sitten pussiin. Saman voit tehdä housujen, jakkujen, mekkojen ja paitojen kanssa. Kun vaatteet on pakattu, sulje säkki teipillä.

Laatikot, joihin aijot pakata astiat, on merkattava jokaiselta puolelta punaisella tussilla. Voit myös tehdä merkinnät punaisilla tarroilla. Laatikoiden pohja on hyvä teipata kiinni ennen pakkausta ja kun laatikko on täytetty, niin käydä teipillä ympäri vielä kerran.

Huom! Älä teippaa paloilla vaan yhdellä kerralla, sillä teippi on paljon tukevampi kuin pahvi, se ei anna pahvilaatikon rikkoontua.

Tietokoneita, näyttöjä ja yms ei tarvitse pakata laatikoihin. Näytön kuljetusta varten riittää kun peität itse näytön pahvilla.

Huomaa että laatikoiden paino ei saa ylittää 20 kg, muuten muuttomiesten työaika pitkittyy.

Voit myös kirjoittaa jokaisen laatikon kylkeen, mitä laatikko sisältää. Se on mukavampaa ja nopeuttaa uudessa paikassa huomattavasti.

Kun pakkaat muuttolaatikkoon helpostirikkoutuvia tavaroita ja astioita, jokainen esine on hyvä erottaa toisesta esim paperilla tai pahvilla (paras olisi esim kangas). Täytetyssä muuttolaatikossa ei saisi olla tyhjiä kohtia, ne on hyvä täyttyy paperilla, vaikka sanomalehdellä, tai kankailla, ettei esineet rikkoontuisi. Tälläiset muutolaatikot on parasta laittaa sivuun ja merkata helpostirikkoutuviksi!